Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Project: In de ban van de Draak

Vanaf 4 juni is in Museum Beesel de expositie “In de ban van de Draak” te zien, die is gewijd aan het 7-jaarlijkse draaksteken in Beesel. Deze expositie sluit aan bij het Draaksteken, het openluchtspel dat de legende van St Joris en de Draak uitbeeldt en eens in de 7 jaar in Beesel wordt opgevoerd, in augustus dit jaar is het weer zover. De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken in Beesel en de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap. Aan de hand van historische foto’s, audiovisuele beelden, toelichtende teksten en kostuums wordt de bezoeker meegenomen in de legende, het Draaksteken van vroeger en nu, het Kinderdraaksteken en hoe het spel in diverse Europese steden wordt opgevoerd. Verder toont de expositie keramische kunst rond het thema Draaksteken.

Voor deze expositie, vormgegeven door dhr. Stan Linssen, heeft ShowTheme AV techniek mogen leveren, tevens hebben wij de programmering van door ons geleverde BrightSign players met touchscreens verzorgd. Hierbij heeft Museum Beesel zelf de content en de opmaak van de pagina’s verzorgd waarna wij de gewenste functionaliteit eraan toegevoegd hebben.

De expositie “In de ban van de Draak”.is te zien: Vanaf 4 juni elke zondag van 11:00 tot 17:00 uur in het Aad Raodhoes (Markt 1) in Beesel. Ook op de dagen dat “het Draaksteken” plaats vindt is het museum op genoemde tijden open. De expositie duurt tot eind september en de entree is gratis.

Voor meer informatie over dit geweldige spektakel zie: Draaksteken Beesel


Project: In de ban van de Draak
 
Project: In de ban van de Draak
Project: In de ban van de Draak
Project: In de ban van de Draak
Project: In de ban van de Draak
 

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl