Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Diensten: Showcontrol

Een control systeem komt tegenwoordig in bijna alle AV installaties, attracties en experiences voor, maar wat doet zo’n control systeem precies?
Een control systeem is de centrale spil die alle facetten zoals audio, video, verlichting, animatronics, special effects, sensoren, enz. controleert en bestuurt. Het heeft de controle over alle apparatuur en kan gebeurtenissen op het juiste moment laten plaatsvinden en/of reageren op veranderingen.

Bij een AV installatie in een vergaderruimte zorgt het control systeem ervoor dat bij het bedienen van één knop meerdere gebeurtenissen plaatsvinden, zo wordt de projector ingeschakeld en de juiste bron geselecteerd, het projectiescherm komt omlaag, de audio installatie wordt ingeschakeld, de verlichting gedimd en de blindering gesloten. De gebruiker heeft met een enkele druk op de knop aan alle voorwaardes voor de optimale start van een presentatie voldaan.

Bij een attractie in een pretpark of experience in een museum gebeurt als het ware hetzelfde echter op  grotere schaal en met een complexere programmering, het control systeem wordt hier vaak showcontrol genoemd. Bij dag aanvang  kan het personeel middels een eenvoudige druk op de knop alle apparatuur inschakelen, besturingscommando’s en sensoren controleren vervolgens of aan alle voorwaardes wordt voldaan. Indien er zich ergens een probleem voordoet wordt de technische dienst hiervan automatisch op de hoogte gebracht. Vervolgens kan de show gestart worden, handmatig door een operator of automatisch aan de hand van detectie sensoren. De afloop van de show vindt vervolgens volledig geautomatiseerd plaats, kwaliteit blijft gewaarborgd iedere keer opnieuw, zonder het risico van menselijke bedieningsfouten. De gebeurtenissen in de show zijn op een tijdlijn geprogrammeerd, dit zorgt ervoor dat alle gebeurtenissen (ook wel cue’s genoemd) op exact het juiste moment plaatsvinden. Bij shows waarbij extreem accurate timing vereist is wordt gebruikt gemaakt van tijdcode, dit tijdcode signaal wordt aan alle essentiële apparatuur aangeboden, voor gesynchroniseerde timing tot op een frame nauwkeurig.

Of het nu gaat om een eenvoudige vergaderruimte, multi scene darkride of 4D theater; ShowTheme is uw partner op showcontrol gebied van begin tot eind.


Diensten: Showcontrol
 
Diensten: Showcontrol
Diensten: Showcontrol
Diensten: Showcontrol
Diensten: Showcontrol
 

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl