Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Project: Virtuele trainingsruimte DSV

Virtuele trainingsruimte DSV

Dit van origine Deens bedrijf heeft in 2023 een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen op Greenport Venlo. Als specialist in maatwerk AV oplossingen heeft ShowTheme ook deze keer de wensen van de klant omgezet naar een solide en prettig te bedienen installatie van hoge kwaliteit.

De initiële vraag naar een virtueel klaslokaal is ontstaan tijdens de corona crisis waarin het voor de trainers niet meer mogelijk was om de wereldwijde trainingen op de locaties te verzorgen. De eerste noodoplossing waarbij de trainers gebruik maken van video conferentie software i.c.m. de ingebouwde camera van hun laptop bleek al snel niet toereikend, waarna ShowTheme voor DSV de eerste virtuele trainingsruimte heeft ingericht.

De ontwikkeling van een dergelijke installatie begint bij de keuze van de juiste gerenommeerde merken zoals Extron, Sony en LG. Daarna volgt het op een nette manier installeren van alle apparatuur en bekabeling. Tenslotte de laatste fase het programmeren en instrueren van gebruikers met als basis het touchscreen dat het eenvoudig bedienen van deze complexe installatie mogelijk maakt.

Vervolgens kwam van DSV de vraag om voor het nieuwe hoofdkantoor een tweede trainingsruimte in te richten gebaseerd op de ruimte die ShowTheme twee jaar eerder heeft gerealiseerd, maar dan aangevuld met specifieke wensen. Dit heeft geresulteerd in een virtueel klaslokaal waarbij de gebruiker nog meer interactief met de cursisten bezig kan zijn en daardoor het “fysieke” klaslokaal nog meer benaderd.

In dit project zijn o.a. een 75 inch touchscreen, streamapparatuur van Extron, draadloze clip-on microfoons, studioverlichting en een 55 inch afkijkscherm toegepast. Doordat het touchscreen elektrisch in hoogte verstelbaar is en het beeld van de systeem camera de ingestelde hoogte volgt is de installatie voor trainers met verschillende lengtes te gebruiken en de gebruikservaring optimaal.

Waar voorheen de opleiders wereldwijd les gaven op locatie zijn deze ruimtes nu veelal de vervangers hiervoor, wat in economisch en ecologisch zicht een groot voordeel is. Wij wensen DSV in ook deze nieuwe ruimte veel werkplezier waarbij de mens centraal staat.

Heeft u ook een specifieke vraag waarbij alleen maatwerk de juiste oplossing kan bieden, dan is ShowTheme de aangewezen partner om met u mee te denken.


Project: Virtuele trainingsruimte DSV
 
Project: Virtuele trainingsruimte DSV
Project: Virtuele trainingsruimte DSV
Project: Virtuele trainingsruimte DSV
Project: Virtuele trainingsruimte DSV
 

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl