Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Project: Beleving in Volendam

Volendam is één van de toeristische trekpleisters van Nederland, jaarlijks bezoeken bijna 1,5 miljoen toeristen Volendam op zoek naar Volendammers in klederdracht en vissersboten. Afgelopen maand, tijdens het toeristisch laagseizoen hebben wij op drie locaties educatieve multimedia installaties gerealiseerd. In drie panden gelegen aan de Haven in Volendam zijn de volgende exposities gecreëerd.

Foto De Boer
Bij foto de boer kunnen bezoekers op de foto in authentieke Volendamse klederdracht. In de etalage van deze winkel hebben wij een videowall opstelling gemaakt van 4x55 inch LG monitoren, middels onze Managed Purple Presenter Narrow Casting players wordt hierop een film vertoond  over de historie van Volendam en het ontstaan van Foto De Boer.
De uitgebreide sheduling functie van ons narrow casting systeem zorgt voor automatische in- en uitschakeling van de videowall, verder is het systeem uitgerust met een maatwerk helderheidsregeling.

Klompenfabriek
De “The Wooden Shoe Factory” een souvenirshop gelegen aan de Haven in Volendam is voornamelijk gericht op de verkoop van houten klompen en andere Volendamse klederdracht. Op de eerste etage bevind zich het klompenmuseum, achter een raamkozijn staan de authentieke klompenmachines, met een druk op de startknop wordt de verlichting deels uitgeschakeld, het doorzichtige glas veranderd in een projectiescherm waarop een film over het productie proces van de klompen wordt getoond. Na afloop schakelt de verlichting weer aan en transformeert het projectie scherm weer terug naar normaal doorzichtig glas en zien de bezoekers de authentieke klompenmachines weer staan. Het geheel wordt aangestuurd vanuit onze Managed Purple Presenter Narrow Casting player, welke in deze installatie tevens als mini showcontroller functioneert.

Klederdracht
Op de eerste etage van de klompenfabriek bevinden zich tevens een aantal etalage poppen in authentieke Volendamse klederdracht, tussen deze etalagepoppen staat een 75 inch LG monitor in portret oriëntatie. Middels een druk op de startknop begint hier een film waarin de verschillende onderdelen van de Volendamse klederdracht laag voor laag haarfijn uitgelegd worden, zowel de vrouwelijke als ook de mannelijke klederdracht komt aan bod. Wederom afgespeeld door middel van onze Managed Purple Presenter Narrow Casting player.

Dutch Souvenir Shop
In deze winkel vind men een geruime keus aan Nederlandse souvenirs. In het souterrain van deze locatie is het decor van een heuse Volendamse huiskamer gecreëerd, middels een dubbele projectie op de muur met een beeld verhouding van 32:10 lijkt het alsof je vanuit de huiskamer op straat kijkt. De content is precies gemapt op de in de wand aanwezige raamkozijnen en je ziet de voorbijgangers op de winkelstraat. Middels een druk op de startknop wordt de verlichting gedimd en start een film over het ontstaan van Volendam als toeristenstad. Ook hier weer wordt het geheel aangestuurd vanuit onze Managed Purple Presenter Narrow Casting players, met showcontrol functionaliteit.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze multimedia entertainment solutions ervoor zullen zorgen dat de toeristen van Volendam ook een stukje geschiedenis meenemen.


Project: Beleving in Volendam
 
Project: Beleving in Volendam
Project: Beleving in Volendam
Project: Beleving in Volendam
Project: Beleving in Volendam
 

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl