Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Project: Narrow Casting voor het Limburgs Museum

Recent heeft ShowTheme in het Limburgs Museum diverse narrow casting systemen geplaatst waarmee de bezoekers actueel worden geïnformeerd over tentoonstellingen, symposia, filmvoorstellingen, openingstijden en meer. De toegepaste schermen zijn allemaal van ons huismerk LG.

Achter de ontvangstbalie van het museum is een speciale 88 inch ultra stretch display gemonteerd die een unieke beeldverhouding van 32:9 heeft, hierdoor is het scherm bijna 2,20 meter breed. Bij de entree is een maatwerk vloer/plafond kolom in rvs gemonteerd, geschikt voor “back to back” montage van twee schermen. Hierdoor is het mogelijk bezoekers zowel aan de binnen- als buitenzijde te informeren terwijl de gehele opstelling visueel netjes is afgewerkt.
Het scherm gericht naar de buitenzijde is een zogenaamd “Window Facing Display”, wat betekend dat de geproduceerde helderheid extreem hoog is (4000 nits) waardoor ook tijdens zonnige dagen de informatie op het scherm duidelijk zichtbaar blijft, verder is dit scherm bestand tegen hoge temperaturen en zoninstraling wat bij standaard schermen niet het geval is. Het museumcafé is voorzien van een 75 inch monitor met verhoogde lichtoutput, middels een HDMI inprikpunt is het ook mogelijk om op deze locatie een presentatie te verzorgen.

Alle schermen zijn voorzien van een eigen externe BrightSign player voor het afspelen van de narrow casting content, hier is in deze toepassing voor gekozen omdat deze BrightSign players meer grafische rekenkracht hebben dan de interne SOC (System On Chip) players waarmee de schermen standaard uitgerust zijn.

Het geheel wordt aangestuurd middels het cloudbased CMS (Content Management Systeem) Wallboard, ShowTheme is sinds kort officieel gecertificeerd partner van Wallboard. Dit systeem is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief, en beschikt tevens over de functionaliteit om complexe automatiseringen te realiseren, zo zijn er mogelijkheden voor het automatisch binnenhalen van data van b.v. een website middels, webhooks, xml, json, enz.. Verder is het mogelijk om data te gebruiken uit een excel bestand, zodat deze eenvoudig bewerkt kan worden zonder telkens de content aan te hoeven passen. Het cloudbased systeem maakt het mogelijk om remote service te verlenen, waardoor een serviceaanvraag van de klant snel te beantwoorden is en een daadwerkelijk bezoek meestal niet nodig is. Het systeem heeft interne monitoring functies welke automatisch een bericht versturen op het moment dat b.v. een scherm “offline” is.


Project: Narrow Casting voor het Limburgs Museum
 
Project: Narrow Casting voor het Limburgs Museum
Project: Narrow Casting voor het Limburgs Museum
Project: Narrow Casting voor het Limburgs Museum
Project: Narrow Casting voor het Limburgs Museum
 

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl